برای اینکه بدانیم طبع غذایی رب انار سمنان چگونه بهتر است ابتدا اطلاعاتی درباره خود میوه انار به دست بیاوریم.
انارها از نظر طعم به 3 گروه تقسیم می شوند. نوع شیرین با طبع سرد، با مزاج ملایم تر. نوع دوم انار ترش و شیرین است که در سردی معتدل است و نوع سوم انار ترش سرد و خشک است.
تمام قسمت های انار خاصیت قابض دارد. هر چه این خاصیت اسیدی تر باشد ترش تر می شود. کارشناسان تغذیه و تغذیه خواص بسیاری را از انار و ملاس آن ذکر کردند که عبارتند از:
انار معتدل، ملین، مقوی، ضد تشنگی و مدر است.
اگر انار شیرین بعد از خوردن خورده شود غذا آسان هضم می شود و رنگ صورت زیبا می شود.
انار شیرین یا ملاس انار شیرین برای کسانی که از یرقان رنج می برند مفید است.
انار شیرین سرفه را آرام می کند و صدا را روشن می کند.مصرف انار ترش برای مبتلایان به زخم معده حرام است. به طور کلی مصرف زیاد انار ترش باعث ایجاد زخم معده می شود.
پوست انار که طعمی قابض دارد حاوی مقدار زیادی تانن است که بر روی بافت های معده و اسفنکتر تحتانی مری اثر ضد اسپاسم دارد.
مصرف زیاد انار ترش در صبح ناشتا می تواند به دستگاه گوارش آسیب برساند و همچنین اثرات مخربی بر اعصاب و بینایی دارد. به افرادی که گاز معده و روده زیادی دارند توصیه می شود به جای انار از ملاس انار استفاده کنند.
آیا طرز تهیه ملاس انار سنتی و مدرن را می دانید؟
تولید ملاس انار از قدیم الایام در ایران رواج داشته و هنوز هم تولید می شود. البته لازم به ذکر است که تهیه این محصول همچنان بیشتر به سبک سنتی است ویتامین ها مانند: ویتامین C، ویتامین B1 و ویتامین B5.
مواد معدنی سالم موجود در رب انار سمنان مانند: کلسیم و آهن.
ملاس انار همچنین سرشار از فیبر غذایی و کالری کم است که همانطور که قبلا ذکر شد برای کاهش وزن مفید است.