بادام اشکی یک آجیل درختی بومی منطقه مدیترانه است از نظر تاریخی، درختان بادام به صورت وحشی در آنجا رشد می کردند و بعداً در اوایل 3000 سال قبل از میلاد مسیح کشت شدند.
حتی در کتاب اول کتاب مقدس، پیدایش، بادام به عنوان غذای ارزشمندی که به عنوان هدیه داده می شود، ذکر شده است.
قسمت خوراکی بادام در واقع دانه ای از دروپه است، میوه ای که پوسته بیرونی و لایه های پوسته آن معمولاً خورده نمی شود پس از استخراج دانه بادام، پوسته و پوسته آن اغلب برای خوراک دام و بستر استفاده می شود.
یک وعده بادام معادل یک اونس، حدود 23 بادام یا ¼ فنجان است این یک غذای پر کالری است اما دارای مواد مغذی نیز هست و بیشتر چربی آن تک غیراشباع است.
حدود 165 کالری، 6 گرم پروتئین، 14 گرم چربی، 6 گرم کربوهیدرات و 3 گرم فیبر دارد.
بادام پیشنهاد شده است که با کاهش کلسترول تام و LDL، و اعمال اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
استرولهای گیاهی موجود در بادام ممکن است با جذب کلسترول و اسید صفراوی تداخل داشته باشند و میزان بالای چربی غیراشباع در بادام باعث بهبود پروفایل لیپیدی میشود، بهویژه زمانی که این غذا جایگزین سایر مواد غذایی با چربیهای اشباع شده و کربوهیدراتهای تصفیهشده شود.
بادام همچنین حاوی مواد مغذی گیاهی است که از رشد میکروب های مفید روده حمایت می کند آزمایشهای کنترلشده نشان دادهاند که مصرف کلی آجیل میتواند التهاب را کاهش دهد، رگهای خونی سالم را تقویت کند و مقاومت به انسولین را کاهش دهد.
جالب توجه است، با وجود کالری متراکم بودن آجیل، تحقیقات ارتباطی با مصرف آجیل و افزایش وزن را تایید نمی کند در واقع، آنها با افزایش وزن کمتر و خطر کمتر چاقی مرتبط بوده اند، احتمالاً به این دلیل که محتوای چربی و فیبر به بهبود احساس رضایت و سیری کمک می کند.
شواهد محدودی برای بررسی مصرف بادام در جمعیت های بزرگ وجود دارد کارآزماییهای کنترلشده کوچکتر بهطور خاص روی بادام بررسی شدهاند، اما مطالعات مشاهدهای بزرگتر به بررسی آجیلها بهطور کلی تمایل دارند، زیرا مصرف آجیلهای جداگانه در جمعیت نسبتاً کم است.